Hitta glädjen och kraften i skapandet

Då och då hoppar "Jante" vår ofta gemensamma "vän" upp på axeln och tjattrar. Försöker överrösta vår inre röst som talar om allt vi älskar. Det är lätt att tappa skaparglädjen då, lätt att börja tvivla på om vi har slagit in på rätt väg.

Ett sätt för mig är att gå in i min något röriga "ateljé" och se allt underbart jag har därinne. Alla tavlor, färger, dukar, penslar och olika tillbehör. Genast bleknar "Jante" och min inre röst gör sig åter hörd. Jag hamnar åter i skaparbubblan.

Det är lite underligt hur jantelagen kan påverka oss, precis som om vi är födda med den och hur den på alla sätt försöker påverka oss till att stanna kvar i det gamla och inte våga sticka ut.

Men jag har gett mig tusan på att tysta honom en gång för alla. Att gå "all in" för min dröm, att jobba med konst. Att gå utanför komfort zonen som tidigare alltid höll mig kvar. Det var liksom tryggare, om än tråkigare innanför dom ramarna. Det är utanför dom gränserna som livet kan expandera och visa nya vägar.

Så kicka "Jante" så långt bort som du bara kan, och nya dörrar kommer att öppnas för dig!

Solskenskramar Carina

Leave a comment

Please note that comments are not published until they have been approved